Az első éjszaka joga

Gyógyulófélben lévőknek.. tudtad, hogy a nevetés, az önfeledt me-time, a pihenés gyógyít? Hogyan érheted mindezt el? Egyszerű: olvass!:-) Ezentúl minden héten új, ajándék novellával kedveskedünk olvasóinknak, Árvai Nóra pszichológus szakértőnk tollából származó történeteket itt találjátok.

Az első éjszaka joga

 

Milyen kicsike! Milyen édes! Ártatlan kis lélek,hat hete sincs még a világon. Ellenállhatatlan vágyat érez magához szorítani, és csak ölelni. Olyan régóta várt rá! Az utolsó pár hétben már mindennap érezte a hiányát, már hozzá tartozott. Mindent alaposan eltervezett, felkészült, hónapok óta rendületlenül bújta a szakkönyveket. Mindent megvett számára, amire valaha szüksége lehet, és mindent , ami egészen  biztosan soha nem kell majd. Úgy fogta a kezébe, gyengéden és félve, mint egy újszülött kisbabát. Óvón körülöleli ujjaival, puha plédbe bugyolálja, s ügyetlenül egyensúlyozva elindul. A terepszín ruhás férfi pénzét számolgatja, nem figyel rájuk, de bajsza alól azért utánuk morrant. –„ Az első éjszaka ám lehet még baj vele.” De a nő nem hallotta meg, ő már máshol járt, mit járt, lebegett. A világ tompán morajlott körülötte, minta álmodna.

Az autó ütemes ringatása álomba ringatta ölében a kiskutyát. Óráknak tetszett, mire hazaért, s boldog –büszkén mutatta férjének az új jövevényt.” Ő Ormonát Üvöltő Fatime”-mosolygott, és ünnepélyes mozdulattal nyakába csatolta magenta színű, swarowski kristályos nyakörvét. Körülállta, csodálta a család a dús, ragyogó bundáját, fekete gombszemeit, elegáns járását, kecses mozdulatait.  A kis állat magától értetődő természetességgel fogadta az őt illető hódolatot, s örömmel vette birtokba márkás játékait, puha fekhelyét, a finom falatokat. Amikor elfáradt és ráunt sikerére, édes álomba merült.

kutya

Éjfél körül panaszos nyüszítésre ébredtek. Először csak egy finom, értetlenkedő jelzés, majd egyre sürgetőbb, dühös vinnyogás. A nő sietve magára kapta köntösét, a sötétben tapogatózva kereste a vadonatúj luxuskennel kulcsait. „Mi a baj kiskutyám?”  Talán éhes, talán pisilni kell, talán rosszat álmodott… két óra múlva már minden elképzelhető lehetséges gondját orvosolták, de a szívettépő kölyöksírás csak nem maradt abba.  Bár a férfi ezeddig makacsul ellenállt, most karjaiban vitte be szobájukba az ebet, s felesége könyörgő tekintete még arra is rábírta, hogy szó nélkül tűrje, amikor a jószág feltornázta magát az ágyukra, és jólesően összeggömbölyödött köztük. A mutatvány után  elégedetten szusszantott egyet. A nő mozdulni sem mert, nehogy megzavarja álmát. Ahogy rápillantott, elérzékenyült: ott piheg mellette a kiskutya, teljes nyugalomban, pofáján éteri boldogság, mint egy kicsi angyal. A férfi szintén nem moccant, tagjait akarattal feszítette mozdulatlanságba, nehogy elárulja magát. Ahogy a kutyára pillantott, a düh hullámokban lepte el agyát. Ott liheg mellette  az a büdös dög, pofáján kaján vigyor, és elégedetten nyújtózik.  Ma még…-gondolta-ma még elnézem neki, hogy itt  legyen…az első éjszaka joga. Na, de majd holnap.

A kutya valóban megnyugodott, békésen szuszogott gazdasszonya oldalán. Érezte jól, hogy a férfit nem sikerült megnyernie magának, de cseppet sem bánta. Ma még-gondolta-, ma még elnézem, neki, hogy itt legyen…az első éjszaka joga. Na, de majd holnap.

Árvai Nóra

www.noraarvai.com