Test, beszéd, egyebek

Test, beszéd, egyebek

18:15  A férfi

Nem volt ideje átöltözni. Löttyintett egy keveset márkás parfümjéből a csuklójára, majd kiköpte és laza mozdulattal a szemetesbe hajította a rágógumiját. Nem felejtette el lenémítani a telefonját. Sietve becsukta maga mögött az ajtót, tett néhány tétova lépést, aztán mégis visszafordult. Egy nagy adag száraztápot hintett a szürke, fényes bundájú macska tányérjába. Talán későn jön haza…

17:05  A nő

Remélte, hogy a főnöke nem veszi észre, amint lopva kiosont a hátsó kijáraton. Persze észrevette, de amikor találkozott a tekintetük, nyugalmat erőltetet az arcára, és a magasba emelte a kezében lobogtatott papírokat. Ezzel mintegy jelezte, a prezentáció kész, neki ma már semmi dolga. A főnök beleegyezően bólintott, s újból beletemetkezett az előtte tornyosuló aktákba. A nő persze tudta, a prezentáció még messze nincs befejezve, de a holnap délelőtti meetingig még rengeteg idő volt hátra. Szép ívű szája kaján mosolyra húzódott, ahogyan elképzelte, mivel fogja tölteni ezt a rengeteg időt.

19:00 A férfi

Korán érkezett, állapította meg. Körbehordozta tekintetét a tágas étterem asztalai között, s kiválasztott egy helyet. A pincér egy szempillantás alatt ott termett. A férfi egy gin tonicot rendelt. A keserű italt kortyolgatva elgondolkozva bámult ki az ablakon.

19:00 A nő

Még egyszer utoljára belepillantott a tükörbe, s elégedetten rámosolygott magára. Sminkje a legújabb trendet követte. az elmúlt másfél órában a fürdőszobában ügyködve elérte, hogy úgy látsszon, egyáltalán nem ügyködött a fürdőszobában. Belebújt tűsarkú cipőjébe, majd kilépett belőle, hogy félrerúgja az ajtó elé hajított laptop-táskát. Mielőtt újra felvette volna, ujjait végigfuttatta az elegáns piros bőrön. Gondolt egyet, visszasietett a tükör elé, elővetet a szekrénykéből a neszeszerjét, felbontotta az jó pár hete érintetlenül heverő tűzvörös rúzsát, és hatalmas mosolyt festett az ajkaira.

19:18   A férfi

Elegáns, hosszú, szinte nőiesen vékony ujjaival ütemesen dobolt az asztalon.  Rendelt egy újabb gin tonicot, a poharat szorongatva lopva újra- meg újra az ajtó felé pillantott.  Kínosan ügyelt rá, hogy ne látsszon rajta a türelmetlenség. Amikor felfedezte a bejárat előtt ruháját igazgató nőt, lesütötte  a szemét.

19:18  A nő

Gondosan végigsimította testszínű selyem felsőjének nem létező ráncait, s belibbent az étterembe. azonnal észrevette az öltönyt viselő, magas férfit, mégis néhány pillanatig  mozdulatlan maradt, s repdeső tekintettel végigfürkészte a termet. Ez a néhány pillanat elég volt ahhoz, hogy minden szem őrá szegeződjön. Az elismerő tekintetek kereszttüzében kecses, könnyed léptekkel odasétált a férfihoz, aki udvariasan felemelkedett ültéből, s az üdvözlésére sietett, s mosolyogva hellyel kínálta. A nő hosszú, fekete pillák keretezte szemeit várakozóan a férfira emelte.

randi3

20:45 A férfi

Enyhén a  nő felé hajolt, láthatóan  itta annak szavait.  hogy pontosan mit mondott, azt később nem tudta felidézni. De emlékezett a vörös rúzzsal színezett ajkakra, a hófehér, csillogó fogakra, az udvarias, diszkrét félmosolyokra s a ritkán felcsegő önfeledt kacagásokra. Mindegyikre, külön-külön.

20:45: A nő

Tökéletesen uralta a helyzetet. Tulajdonképpen, néha egy –egy percig még őszintén jól is érezte magát. Legnagyobbrészt azért mégiscsak lefoglalták az aggályai. Úgy tett, mintha smst kapott volna, hogy kicsit babrálhasson a táskájában.

-Elnézést- suttogta, és mosolygott. Amikor a férfi még egy italt rendelt, helyeslően bólintott.

21:50 A férfi

Elég volt egyetlen apró hiba. A férfi arca egy másodperc töredékéig elkomorult, aztán gyorsan korrigált. A lábait azonban szorosan keresztbe vetette egymáson, hátradőlt és mintegy védekezőn maga elé emelte a poharát. Néha lopva az órájára pillantott. Kikéreckedett a mosdóba, telefonált. Részéről ez az este abban a pillanatban véget ért.

23:00 A nő

A táska újra a sarokban, a nő újra a fürdőszobában. Ugyanaz a tökéletes szépségű arc fogadja a tükörben. Kissé remeg a keze, de igyekszik nem tudomást venni róla. Törlőkendőt vesz elő, letörli piros mosolyát, copfba fogja fényesen ragyogó szőke tincseit. Lemossa az arcát. Egyre erősebben és erősebben súrolja a bőrét, mégsem találja, amit szeretne. A mosdó fölé hajol, s nézi a hideg, fehér porcelánon elsuhanó fekete cseppeket.

siro nő

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

www.noraarvai.com